ابزارکده, بلاگ

پمپ باد یا کمپرسور هوا چیست؟

کمپرسور هوا

پمپ باد یا کمپرسور هوا چیست؟

پمپ باد یا کمپرسور هوا یک از وسایل مورد استفاده روزمره در صنعت و برخی مراکز خدماتی می باشد. از این وسیله برای متراکم کردن هوا و ایجاد هوای فشرده استفاده می شود. این وسیله دارای مدل های عمومی و همچنین بخش ها یا قطعات مختلفی می باشد.

این محصول از آن دسته محصولات می باشد که شما هم در ابعاد کوچک قابل حمل مانند مینی کمپرسور یا کمپرسور فندکی برای باد کردن چرخ های ماشین خود در جاده ها احتیاج دارید. هم در ابعاد نیمه صنعتی مانند پمپ های باد 10 لیتری و 25 لیتری و 50 لیتری در هنگام استفاده از میخ کوب و منگنه کوب بادی و یا پیستوله رنگ پاش بادی و یا در ابعاد صنعتی 80 لیتری به بالا در مکانیکی ها و هنگام استفاده از انواع بکس بادی.

البته انواع حجم بالاتر هم در صنایع سنگین استفاده می گردند که ما از ارایه توضبحات در مورد آن ها صرفه نظر میکنیم.

انواع پمپ باد یا کمپرسور هوا بر اساس مکانیزم موتور:

این وسیله به صورت عمومی با دو مدل شناخته می شود :

1- پیستونی یا رفت و برگشتی :

در این مدل از پمپ های باد یا کمپرسور های هوا ما از یک موتور همانند موتور خودرو استفاده می نماییم. به این صورت که هوا از طریق پنل ورودی هوا به داخل یک سیلندر تزریق می گردد. هنگامی که پیستون حرکن می کند ایجاد یک هوای فشرده می نماید که در این مرحله هوای فشرده به جای خروج از کانال اگزوز وارد مخزن فشار هوای فشرده می گردد.

محاسن :

1- هزینه پایین نگه داری : این نوع از پمپ ها به دلیل مکانیزم ساده قابلیت تعمیر توسط تعمیرکاران عمومی را نیر دارند.

2- در دسترس بودن : انواع مدل های این دستگاه همیشه در بازار و ابزار فروشان عمومی به راحتی یافت می گردد.

3- قیمت مناسب : رنج قیمت مناسب از ویژگی های این محصول می باشد.

4- حمل آسان : تمامی مدل های خوابیده این محصول دارای چرخ بودهو به راحتی حمل می گردد.

معایب:

1- ایجادسر و صدای زیادحین کار : به دلیل هوا خنک بودن موتور این محصول امکان عایق بندی موتور جهت کاهش سر و صدا وجود ندارد.

2- طول عمر پایین قطعات به دلیل فرسایش زیاد

3- عدم توان تولید هوای فوق فشرده : به دلیل ضریب فشار هوای متراکم در سیلندر و پیستون های این مدل امکان تولید فشار های بسیار بالا وجود ندارد.

4- عدم توانایی دائم کاری دستگاه : به دلیل هوا خنک بودن موتور این محصول نمی تواند به سرعت مناسب خنک گردد و این امر موجبم ی شود موتور دائم کار نباشد.

2- اسکرو یا پیچشی یا مخروطی :

در این مدل از پمپ های باد یا کمپرسور های هوا ما از یک موتور همانند موتور خودرو استفاده می نماییم. به این صورت که هوا از طریق پنل ورودی هوا به داخل یک سیلندر تزریق می گردد. اما این سیلند هوا بر خلاف سیلندر های معمولی دارای یک پیچ مخروطی شکل در داخل خود می باشد با پرخش این پیچ ضمن پیش برد هوا به سمت جلو  ایجاد یک هوای فشرده می نماید که در این مرحله هوای فشرده به جای خروج از کانال اگزوز وارد مخزن فشار هوای فشرده می گردد.

محاسن :

1- ایجاد هوای فشرده با فشار بالا :به دلیل ضریب فشار هوای متراکم در سیلندر و اسکرو یا پیچ این مدل امکان تولید فشار های بسیار بالا وجود دارد.

2- توانایی دائم کاری :به دلیل داشتن مکانیزم خنک کن حرفه ای این مدل از دستگاه ها معمولا می توانند مدت زمان مناسبی را در حال کار باشند.

3- تولید صدای بسیار کم در حین کار : به دلیل وجود مکانیزم پیچشی این مدل از موتور سر و صدای به مراتب بسیار پایین تری را تولید می کند.

4- طول عمر بالا : فرسایش به دلیل عدم وجود ضربه های رفت و برگشتی موتور بسیار پایین تر می باشد.

معایب:

1- هزینه نگه داری بالا در صورت خرابی

2- وزن زیاد دستگاه

قطعات و متعلقات انواع پمپ باد و کمپرسور هوا در مدل رفت و برگشتی:

1- ورودی هوا : که معمولا از یک صافی  هوا قبل از ورود به موتور رد می گردد.

2- شیر خروجی هوای فشرده : معمولا یک شیر گازی معمولی می باشد اما در برخی مدل ها از شیر های پیشرفته جهت کنترل فشار هوای خروج استفاده می گردد.

3- شیر برقی اتوماتیک جهت کنترل فشار هوای ورودی

4- موتور فشرده سازی هوا : قلب تپنده دستگاه و تولید کننده هوای فشرده می باشد.

5- فشار سنج : یک ابزار اندازه گیری و نماش دهنده فشار هوای موجود در مخزن دستگاه می باشد. ( داخل قسمت قرمز رنگ)

فشار سنج

فشار سنج

 

6- رطوبت گیر خروجی هوای فشرده : از این وسیله جهت گرفتن رطوبت و روغن موجود در هوای فشرده در هنگام خروج هوا استفاده می گردد. ذرات معلق در هوای فشرده به ابزار آلات صنعتی بسیار خسارت وارد می کند.

رطوبت گیر

رطوبت گیر

7- مخزن هوای فشرده

8- مخزن روغن : جهت روغن کاری موتور از روغن موجود در این مخزن استفاده می گردد. که معمولا توسط یک نمایشگر شیشه ای میزان روغن موجود و همچنین رنگ روغن موجود استفاده می گردد. در صورت تغییر رنگ از روشن به تیره زمان عویض روغن دسنگاه می باشد.

انواع کمپرسور  بر اساس نوع و حجم مخزن:

مخازن دستگاه های باد بر اساس شکل ظاهری تماما جهت ایجاد استحکام بالا در مقابل هوای فشره به صورت کروی و یا استوانه ای به سر های کروی طراحی می شوند. دلیل این امر ایجاد فشار فوق سنگین در کنج ها و زوایا می باشد که همین امر سبب عدم استفاده از سایر اشکال هندسی می باشد.

اما به صورت عمومی این مخازن به دو صورت موجود می باشند:

1- خوابیده :

که در انواع 10 لیتری ، 25 لیتری ، 50 لیتری ، 80 لیتری ، 100 لیتری . . . . تا 250 لیتری موجود می باشند. این مدل دارای چرخ بوده و به مدل قابل حمل نیز معروف می باشد.

2- ایستاده :

که در انواع 10 لیتری ، 25 لیتری ، 50 لیتری ، 80 لیتری ، 100 لیتری . . . . تا 250 لیتری موجود می باشند. این مدل دارای چرخ نبوده و به مدل ثابت نیز معروف می باشد.

توجه :

دقت داشته باشید هنگام فشرده سازی هوا توسط انواع مختلف این دستگاه رطوبت موجود در هوا در مخزن به صورت مایع در آمده و قطرات ریز آب همانند شبنم تولید می کند. در صورتی که دستگاه مورد استفاده شما که با فشار هوا کار می کند نسبت به رطوبت هوا حساس می باشد می بایست حتما در مسیر خروج هوا از مخزن دستگاه قبل از ورود به وسیله مورد استفاده شما یک عدد رطوبت گیر مناسب نصب گردد تا از آسیب رساندن به آن جلوگیری نماید.

مخزن کمپرسور هوا یا پمپ باد :

یکی از مهم ترین و حیاتی ترین بخش های این محصول مخزن آن می باشد. مخازن این محصول با استفاده از یک ورق ضخامت بالا در حدود 10 میلیمتر ( کمی بیشتر و یا کمتر) تهیه می گردد که با استاندارد های مخصوص جوش داده می شوند.

در صورتی که ضخامت ورق مناسب نباشد و یا جوش مخزن مناسب نباشد فشار هوای متراکم می تواند موجب پارگی و یا ترکیدن مخزن گردد.

همیشه به یاد داشته باشید در هنگام تهیه انواع ابزار آلات صنعتی با دادن اطلاعات صحیح به فروشنده می توانید محصولی مناسب کار خود تهیه فرمایید. ابزار آلات صنعتی در صورت عدم اطلاع کافی از نحوه کارکردشان می توانند به جای ایجاد سهولت در انجام کارها سبب ایجاد خسارات جانی و یا مالی گردند.

پمپ باد دندان پزشکی که در یونیت های دندان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد تفاوتی که با پمپ های دیگر صنعتی دارد در این است که دارای رطوبت گیر های حرفه ای و همچنین مکانیزم ایجاد هوای گرم و سرد هستند.

خرید این محصول به شما توصیه می گردد.

جهت مطالعه موارد کاربردی بیشتر حتما به بخش وبلاگ مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید