عرق کردن و بوی بدن :
عرق كردن يكى از مكانيسم هاى طبيعى بدن براى دفع سموم حاصل متابوليسم بدن است و به تنظيم دماى بدن كمك ميكند. دئودورانت و ضد تعریق
بوى حاصل از عرق به دليل آمين ها و هيدروليز چربى است و توجه كنيد كه نياز فلور نرمال پوست به اين مواد در نهايت .باعث بوجود آمدن بوى نامطبوع عرق ميشود.
دئودورانت و ضد تعريق :
اولين دئودورانت هاى ساخته شده مام ها بودند و به دنبال آن ها ضد تعريق روانه و بازار شد.
تفاوت دئودورانت و ضد تعريق :
دئودورانت ها براى مبارزه با بوى نامطبوع ساخته شده اند و به اين منظور بايد باكترى ها را كاهش دهند.
بنابراين در آن ها از الكل و يا مواد طبيعى آنتى باكتريال از جمله زغال فعال،روغن نارگيل و جوش شيرين استفاده ميشوند . لذا از خيس شدن .لباسهاى شما به دليل عرق جلوگرى نميكنند و فقط بوى حاصل از متابوليسم باكترى ها مهار ميشوند. دئودورانت و ضد تعریق
طبق تحقيقات انجام شده مصرف روزانه ى اين محصول باعث كاهش باكترى هاى مفيد پوست خواهد شد.
در اين محصولات مواد معطرى براى مهار بوى نامطبوع نيز به كار رفته اند.
ضد تعريق ها برخلاف دئودورانت ها ،با بستن مجارى غدد عرق با استفاده از نمك هاى آلومينيوم جلوى خروج عرق از مجارى را ميگيرند .
با تأييد سازمان غذا و داروى آمريكا تنها ضد عرق قوى محسوب ميشوند و مواد ديگر مانند نشاسته تنها كاهنده ى عرق اند لذا توجه كنيد كه محصولاتى با عنوان ضد عرق فاقد آلومينيوم هيچ تضمينى در خصوص توقف اين روند طبيعى بدن به شما نخواهند داد .
پر واضح است كه جلوگيرى از روند طبيعى بدن براى دفع سموم و تنظيم دما چندان مفيد نخواهد بود و صدمات آن دور از ذهن نيست اما مطلبى در خصوص ايجاد سرطان با استفاده ى اين محصولات تاكنون تأييد نشده است اما شك در خصوص تغييرات دى ان اى هنوز پابرجاست. دئودورانت و ضد تعریق
ضد عرق كلينيكال و معمولى:
امروزه به دليل خاصيت اسيدى و پوسيده كردن لباس ها و ايجاد حساسيت ناشي از نمك هاى آلومينيوم سعى بر اين شده است تا دو نوع جديد ضد عرق يا همان آنتى پرسپيرانت ها با عنوان ضد عرق كلينيكال با كاهش ٣٠ درصدى عرق و نوع معمولى با كاهش ٢٠ درصدى عرق روانه ى بازار شوند .
كه چندان هم موجب توقف عرق نشده اما تاحدودى نقاط ضعف آن ها برطرف شده است.
در ضد تعريق ها نيز الكل استفاده ميشود و دليل حس خنكى و خوشايندى است كه مصرف كننده احساس ميكند و همچنين با تسريع روند خشك شدن مواد فعال موجود در ضد عرق از خيس شدن لباس هاى شما جلوگيرى ميكند.
با وجود تفاوت هاى ذكر شده،دئودورانت ها جزو مواد آرايشى بوده و ضد تعريق ها جزو دارو ها طبقه بندى ميشوند.
انواع دئودورانت و ضد تعريق:
اسپرى
-صابونى و استيكى
-رول
-ژل و كرم
-پودر
غدد عرق نه تنها در زيربغل بلكه در تمام نقاط بدن پراكنده اند يكى ديگر از نقاط بدن كه بسيار در مواجه ى با عرق قرار ميگيرد پاهاى شماست كه در صورت نياز ميتوانيد از پودر هاى ضد عرق براى توقف اين روند استفاده كنيد.
استيك زير بغل براى افرادى مناسب است كه زياد عرق ميكنند و نياز به سطح مقطع بزرگى از اين ماده دارند.
انواع ژل و كرم و رول نيز حاوى نرم كننده ميباشند و نوع اسپرى به دليل وجود الكل سريع خشك ميشود.
حساسيت:
حساسيت به ضد عرق و دئودورانت عموما به دليل عطر و اسانس هاى موجود است و موارد نادرى به الكل و آلومينيوم حساسيت نشان ميدهند.
استفاده کنید.fragrance free در صورت حساسيت به مواد عطرى از محصولات در صورت تداوم سوزش و حساسيت از ضد عرق حاوى دايمتيكون استفاده كنيد و به جاى ضد عرق كلينيكال قوى از يك محصول معمولى كه آلومينيوم و زيركونيوم كمترى دارد استفاده كنيد.
طرز استفاده:
اسپرى هاى ضد عرق را شب هنگام و قبل از خواب استفاده كنيد چراكه هنگام خواب دماى بدن شما كاهش ميابد و فعاليت غدد عرق كم خواهند شد و جذب مواد ضد تعريق در مجارى عرق بهتر صورت ميگيرد .
همچنين اين محصول نياز به مدت زمان بيشترى براى جذب نسبت به دئودورانت دارد در صورتيكه دئودورانت ها را صبح نيز ميتوانيد استفاده كنيد اما بهتر است شب ها قبل از خواب بزنيد و صبح آن را بار ديگر تمديد كنيد .
درصورتيكه قصد استفاده ى مجدد براى روز بعد خود را داريد قبل از استفاده ى مجدد پوست خود را تميز كنيد تا جذب بهتر صورت گيرد.
برترین دئودورانت و ضد تعریق را از فروشگاه اینترنتی ویترین زیبا بخواهید.