ابزارکده, بلاگ

چگونه بهترین پمپ باد برقی را بخریم؟

پمپ باد

شاید از آن دسته افرادی هستید که قبلا هیچ نوع پمپ باد برقی را خریداری نکرده اید و یا به صورت روزمره با پمپ باد کار می کنید، فارغ از این که در کدام دسته قرار دارید بد نیست که با ما در این مقاله همراه شوید.

کدام پمپ باد برای من مناسب است؟

پمپ باد یا کمپرسور هوا یکی از وسایل مورد استفاده روزمره در صنعت و برخی مراکز خدماتی می باشد. از این وسیله برای متراکم کردن هوا و ایجاد هوای فشرده استفاده می شود و دارای مدل های مختلف خانگی ، نیمه صنعتی و صنعتی می باشد. در نظر داشته باشید تمامی انواع این دستگاه ها از بخش ها یا قطعات مختلفی تشکیل شده اند که برخی از آن ها در تمامی مدل ها یکسان و برخی دیگر بسیار متمایز می باشند.

قبل از اینکه تصمیم بگیرید کدام پمپ باد برقی برای شما مناسب است بهتر است با کمک تقسیم بندی های زیر نیاز خود را برای خرید یک پمپ باد مشخص کنید تا از اتلاف پول و وقت خود جلوگیری نمایید.

1- تقسیم بندی بر اساس حجم مخزن:

پمپ باد برقی موجود در بازار ایران بر اساس حجم های  8 لیتری ، 10 لیتری ، 25 لیتری ،50 لیتری ، 80 لیتری ، 100 لیتری ، 250 لیتری ، 500 لیتری و حجم های سفارشی بالاتر تقسیم بندی  می شوند. اما کدام یک برای شما مناسب است؟ برای پاسخ به این سوال به کاربردهای هر یک اشاره می کنیم اما پیش از بررسی باید این نکته را به یاد داشته باشید که سایر تقسیم بندی ها در ادامه مطلب در تصمیم گیری شما نقش خواهند داشت پس عجله نکنید!!

1-1- حجم 8 و 10 لیتری :

همانطور که از اندازه حجم مخزن این پمپ باد برقی مشخص است توان انجام کارهای طولانی مدت با فشار های بالا را ندارد و در مدت زمان کوتاهی حجم باد فشرده موجود در مخزن خود را از دست می دهد اما نگران نباشید چون بیشتر این مدل ها از موتورهای مورد استفاده در مخازن 25 لیتری بهره می برند و با کاهش فشار بالافاصله مخزن خود را شارژ می کنند!! با این توصیف این مدل پمپ ها بیشتر مناسب دندانپزشکان و تعمیرکاران سیار می باشد که دنبال حمل پمپ و یا فشار باد کم اما دایمی هستند می باشد.

1-2- حجم 25 لیتری :

از این مدل حجم مخزن به عنوان میان رده کارگاهی نام برده می شود چون هم قابل حمل می باشد و هم توان مناسبی را با توجه به حجم مخزن خود به استفاده کننده می دهد. اما همچنان این مدل پمپ ها بیشتر مناسب دندانپزشکان و تعمیرکاران سیار است که دنبال حمل پمپ و یا فشار باد کم اما دایمی هستند .

1-3- حجم 50 لیتری :

به دنیای پمپ باد برقی صنعتی اولیه خوش آمدید!! این مدل را بیشتر شما در گوشه و کنار کارگاه های نجاری و مکانیکی های کوچک مشاهده کرده اید اما به دنبال آن ها در مطب های دندانپزشکان نگردید چون در اتاق دیگری جز اتاق معاینه از آن نگه داری می کنند!! این مدل پمپ ها بیشتر مناسب دندانپزشکان پرکار و کم حوصله برای شنیدن صدای پرشدن مخزن پمپ و تعمیرکاران ثابت می باشد که دنبال حمل پمپ و یا فشار باد کم اما دایمی نیستند.

1-4- حجم 80 و 100 لیتری :

سلام بر پمپ باد برقی ثابت و همچنین مخازن ایستاده کوچک!! این مدل پمپ ها یک میان رده محسوب می شوند و معمولا از جابجا کردن آن ها به دلیل سنگینی پمپ صرف نظر می شود. پمپ های 100 لیتری را با مخازن مدل ایستاده نیز تولید می کنند.

1-5- حجم 250 و 500 لیتری :

درست است نوبت شما کلینیک های محترم و مکانیک های عزیز و صنعتگران کارگاهی است که نیازمند به لوله کشی هوای فشرده در کنار مخزن خود برای انتقال هوای فشرده به جای دیگری هستید. این مدل از مخازن دارای موتورهای قوی و پشتیبانی خوب فشار هوا می باشند و با گرفتن خروجی های چندگانه به شما اجازه استفاده همزمان چند نفر را با هم می دهد.

از مخزن بالای 500 واحدهای صنعتی بزرگ استفاده می کنند که موتورهای رفت و برگشتی را کنار گذاشته و از موتورهای مخصوص اسکرو استفاده می کنند!!

من یک پمپ باد بدون مخزن هستم!!

“درست است من در این تقسیم بندی جایی ندارم و یک پمپ کوچک سیار جهت باد کردن

چرخ های خودرو شما می باشم که در مدل های شارژ فندکی و یا باطری ماشین طراحی

شدم و در دومدل تک سیلندر و دو سیلندر در بازار هستم.”

2- تقسیم بندی بر اساس صدا:

صدا و صدا و صدا این تنها چیزی است که از قدیم هنگام روشن شدن یک پمپ باد برقی به گوش صاحب آن می رسید. صدای تلق تلق فراوان که نه تنها حاصل مکانیزم موتور بلکه حاصل استفاده مدام از دستگاه ها و فرسوده شدن قطعات آن بود. اما امروزه ما حتی در مدل های معمولی این دستگاه ها شاهد تولید صدای کمتر با استفاده از مکانیزم انتقال قدرت تسمه در موتور و همچنین سایر وسایل کمکی می باشیم. این وسایل کمکی همان عایق بندی های مناسب صدا و دمپرها می باشند.

2-1-موتورهای معمولی :

این توع موتور ها دارای صدای نسبتا بلندی هستند، پس اگر در محل های در بسته با فضای کم هستید مواظب گوش های خود باشید!!

 

“شاید جالب باشد که بدانید امروزه در هنگام استفاده از این پمپ ها مجبور به استفاده از گوشی های عایق

صدا هستید در غیر این صورت در طول زمان شنوایی شما ضعیف می شود!!!

اما متاسفانه در کشور ما این امر به ندرت مورد توجه قرار می گیرد.”

 

2-2-موتورهای سایلنت:

این نوع موتور های با استفاده از تکنولوژی جدید صدای بسیار ضعیفی دارند و مورد علاقه بسیاری از پزشکان می باشند. اما توجه کنید که این مدل ها در صورت نداشتن تجهیزات مخصوص قابل استفاده در مراکز پزشکی نمی باشند و به تجهیزات شما می توانند آسیب برسانند!! نام دیگر این مدل ها بدون روغن و یا OIL FREE نیز می باشد که این نام را وام دار نوع طراحی خود است.

“با انتخاب این پمپ از شر گوشی های محافظ رها شوید.”

3- تقسیم بندی بر اساس نوع موتور:

با پیشرفت علم مهندسی مکانیک مهندسان توانستند موتورهای رفت و برگشتی معمولی که همانند موتور خودرو کار می کردند را کنار گذاشته و وارد عرصه جدیدی بشوند. موتورهایی جدید و هیجان انگیز در طراحی!!

2-1-موتورهای رفت و برگشتی:

در این نوع از موتور ها که می توانند به صورت تک سیلندر ، دو و چند سیلندر ، وی (V) شکل و یا تیپ W باشند ، همانند مکانیزم موتورهای خودرو هستند که  یک سیلند داخل پیستون حرکت کرده و هوا را فشرده وارد مخزن می کند و صدای بلندی را نیز تولید می کند.

2-2-موتورهای اسکرو:

در این نوع از موتور ها، از یک پیچ که داخل یک سیلند می چرخد و هوا را به جلو می راند استفاده می گردد که در نتیجه توان بسیار بالایی ایجاد کرده و راندمان خوبی دارد. برگشت هوا در موتور تقریبا صفر است و نیازی به استفاده از روغن در داخل سیلند نیست!!!

شاید جالب باشد بدانید موتور کشتی ها و زیردریایی هایی جدید از این مدل می باشند.

کدام  تجهیزات برای پمپ باد برقی من مناسب است؟

الف – نشان دهنده فشار باد خروجی:

این وسیله در تمامی پمپ های باد به صورت یک وسیله ساعت مانند عقربه ای موجود است و به شما فشار هوای خروجی را نمایش می دهد. شما با استفاده از یک شیر برقی در مسیر باد خروجی می توانید فشار هوا را کنترل کنید.( میزان فشار هوا بر اساس پاسکال یا اتمسفر می باشد.)

ب- نشان دهنده فشار هوای داخل مخزن:

این وسیله در تمامی پمپ های باد به صورت یک وسیله ساعت مانند عقربه ای موجود است و به شما فشار هوای مخزن را نمایش می دهد.شما با استفاده از یک شیر برقی اتوماتیک در مسیر باد خروجی می توانید فشار هوای باقیمانده و شارژ مجدد آن را کنترل کنید ( میزان فشار هوا بر اساس پاسکال یا اتمسفر می باشد.)

ج- رطوبت گیر :

از این وسیله برای گرفتن ذرات معلق آب و روغن به وجود آمده در فرآیند فشرده سازی هوا به داخل مخزن استفاده می شود. توصیه اکید می شود در مسیر شلنگ خروجی باد از مخزن قبل از اتصال به دستگاه خود ( چه پزشکان چه صنعتگران ) حتما از این وسیله استفاده کنید.

رطوبت گیر

رطوبت گیر

د- چرخه هوای سرد و گرم:

از این وسیله که نام آن مشخص است بیشتر در دستگاه های مورد استفاده دندانپزشکی و پزشکی استفاده می شود. تجهیزات مورد استفاده در لوازم پزشکی بسیار ظریف و حساس می باشند تا جایی که درجه حرارت در هنگام استفاده هوا می تواند موجب انقباض و یا انبساط خارج از رنج این وسایل شده و به آن ها به آسانی آسیب برساند.

ه- شیر برقی :

وسیله ای کنترلی است که با اجرای دستورات شما مانند میزان فشار باد و یا . . . کنترل دستگاه پمپ باد را به راحتی در اختیار شما قرار می دهد. فشار هوای مورد نیاز را انتخاب کنید و بقیه کارها  را به این وسیله کوچک ارزشمند بسپارید.

 

حال پاسخ مهمترین سوال کدام پمپ باد برقی برای من مناسب است؟

ما نمی توانیم پاسخ شما را بدهیم چون برای مشاوره باید نیاز شما را کامل بررسی کنیم اما توصیه های زیر در تصمیم گیری به شما بسیار کمک خواهند کرد.

توصیه به دندانپزشکان :

پمپ های باد سایلنت با مخزن 25 لیتری دارای رطوبت گیر و مکانیزم باد سرد و گرم برای شما مناسب است. اگر کلینیک دارید از حجم های کخزن بالاتر استفاده کنید.

توصیه به نجارها :

پمپ های باد 10 لیتری به شما توصیه می شود. چون میخ کوب و منگنه کوب شما نیازی به رطوبت گیر ندارد. این مدل پمپ ها به راحتی قابل حمل به منازل می باشند.

توصیه به مکانیک ها :

پمپ های باد 80 لیتر به بالا دارای رطوبت گیر به شما توصیه می شود.

توصیه به کارگاه ها:

پمپ های باد 250 لیتر به بالا دارای رطوبت گیر به شما توصیه می شود.

توصیه به کارخانجات :

وقت آن رسیده با دنیای پمپ های رفت و برگشتی خدا حافظی کنید و به خود یک پمپ با موتور اسکرو هدیه دهید!!

 

“برای خرید پمپ باد مورد نیاز خود کلیک کنید”

 

سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا پاسخ آن به سایرین نیز کمک کند.

اگر به دنبال مطالب بهتر و مرتبط می باشید موارد زیر را در نظر بگیرید.

#بکس بادی

#میخ کوب بادی

# منگنه کوب بادی

#پیستوله رنگ بادی

#فرز بادی

# دریل بادی

 

دیدگاهتان را بنویسید